Skip to main content

Zelfgemaakte Tzatziki

Ingrediƫnten:

  • 1 komkommer
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Schil de komkommer en rasp hem grof. Leg de geraspte komkommer in een zeef en bestrooi met een beetje zout. Laat dit ongeveer 10-15 minuten staan om het overtollige vocht eruit te laten lekken.
  2. Druk met schone handen of een lepel op de geraspte komkommer om zoveel mogelijk vocht eruit te persen.
  3. In een kom, combineer de uitgelekte komkommer, Griekse yoghurt, fijngehakte knoflook, olijfolie, fijngehakte dille en het sap van de citroen. Meng goed.
  4. Proef de tzatziki en voeg naar smaak zout en peper toe. Onthoud dat de smaken na een tijdje in de koelkast intenser worden, dus begin met een beetje zout en peper en voeg meer toe indien nodig.
  5. Dek de kom af en zet de tzatziki in de koelkast om de smaken te laten mengen. Het is ideaal om het minstens een paar uur, maar het liefst een hele nacht, te laten rusten voordat je het serveert.
  6. Roer voor het serveren de tzatziki nogmaals door en proef opnieuw om te controleren of de smaak naar wens is. Voeg indien nodig extra zout, peper of citroensap toe.
  7. Serveer de tzatziki als dip bij pita, groenten of als saus bij gerechten zoals gyros of gegrild bbq vlees.
Geniet van je zelfgemaakte tzatziki!