Skip to main content

Pittige Zelfgemaakte Pindasaus

Ingrediƫnten:

  • 150 g pindakaas
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • Sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel gember, fijngehakt
  • 1-2 theelepels sambal (naar smaak)
  • Zout naar smaak
  • Water (indien nodig)

Bereidingswijze:

  1. Volg dezelfde stappen als in het recept voor het maken van de pindasaus tot en met stap 4.
  2. Voeg de sambal toe aan de pan. Begin met 1 theelepel sambal voor een gematigd pittige smaak. Als je het nog pittiger wilt, voeg dan meer sambal toe naar smaak.
  3. Kook de saus op laag vuur terwijl je af en toe roert, totdat de smaken goed zijn vermengd en de saus iets is ingedikt. Voeg water toe als de saus te dik wordt.
  4. Proef en voeg indien nodig extra zout, suiker of sambal toe om de smaak aan te passen.
  5. Haal de pan van het vuur, laat de pindasaus afkoelen en serveer het als een pittige dipsaus of smaakmaker bij gerechten.
  6. Door meer sambal toe te voegen, kun je de pindasaus naar wens pittiger maken. Onthoud dat pittigheid subjectief is, dus pas de hoeveelheid sambal aan op basis van je eigen smaakvoorkeur.