Skip to main content

Marinade voor BBQ visgerechten

Citroen-Kruidenmarinade:

  • Sap en zest van 1 citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Soja-Gembermarinade:

  • 1/4 kopje sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 theelepel honing

Bereidingswijze:

Citroen-Kruidenmarinade:

Meng alle ingrediƫnten in een kom. Marineer de visfilets of -steaks gedurende ongeveer 20-30 minuten voordat je ze op de grill legt.

Soja-Gembermarinade:

Meng alle ingrediƫnten in een kom. Marineer de vis gedurende 15-30 minuten voordat je hem grilt.

Vergeet niet om de vis goed te laten uitlekken voordat je ze op de barbecue legt om overtollige marinade te verwijderen. Dit helpt om verbranding en druppelen van olie op de grill te voorkomen. Grill de gemarineerde stukken vis vervolgens volgens de gewenste gaartijd en geniet van de heerlijke smaken!