Marinade voor BBQ kipgerechten
Citroen-Rozemarijnmarinade:
- Sap van 2 citroenen
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 eetlepel gehakte rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
Yoghurt-Kruidenmarinade:
- 1 kopje Griekse yoghurt
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel kurkumapoeder
- Zout en peper naar smaak
Zoete Teriyaki-marinade:
- 1/4 kopje teriyakisaus
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel mirin (rijstwijn)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 theelepel geraspte verse gember
Kruidige Cajun-marinade:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel cayennepeper
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Citroen-Rozemarijnmarinade:
Meng alle ingrediënten in een kom. Marineer de kip gedurende minstens 1 uur tot maximaal 4 uur voordat je hem op de barbecue legt.
Yoghurt-Kruidenmarinade:
Meng alle ingrediënten in een kom. Marineer de kip minstens 1 uur in de koelkast voordat je hem grilt.
Zoete Teriyaki-marinade:
Meng alle ingrediënten in een kom. Marineer de kip gedurende minstens 30 minuten voordat je hem op de grill legt.
Kruidige Cajun-marinade:
Meng alle ingrediënten in een kom. Marineer de kip minstens 1 uur in de koelkast voordat je hem grilt.
Vergeet niet om de kip goed te laten uitlekken voordat je ze op de barbecue legt om overtollige marinade te verwijderen. Dit helpt om verbranding en druppelen van olie op de grill te voorkomen. Grill de gemarineerde stukken kip vervolgens volgens de gewenste gaartijd en geniet van de heerlijke smaken!