Skip to main content

Cocktailsaus

Cocktailsaus zelf maken

Ingrediƫnten:

  • 1 kopje mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 1 theelepel worcestersaus
  • 1 theelepel hete saus (bijv. Tabasco)
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediƫnten in een kom en roer goed tot alles goed gemengd is.

  2. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

  3. Dek de cocktailsaus af en zet deze minstens 30 minuten in de koelkast om de smaken te laten ontwikkelen.

  4. Roer voor het serveren nogmaals door. De cocktailsaus kan direct worden geserveerd en blijft ongeveer 3-4 dagen goed in de koelkast.

Geniet van je zelfgemaakte cocktailsaus! Het is heerlijk als dipsaus voor verschillende gerechten en snacks.