BBQ Saus
Ingrediƫnten:
- 1 kopje ketchup
- 1/4 kopje bruine suiker
- 2 eetlepels appelciderazijn
- 2 eetlepels worcestersaus
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1/2 theelepel knoflookpoeder
- 1/2 theelepel uienpoeder
- 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel, voor wat pit)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
-
Meng alle ingrediƫnten in een sauspan.
-
Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur en roer goed.
-
Zet het vuur laag en laat de saus sudderen gedurende 10-15 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen en de saus iets dikker wordt.
-
Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
-
Haal de saus van het vuur en laat deze volledig afkoelen voordat je hem gebruikt. Bewaar de BBQ-saus in een luchtdichte container in de koelkast. De saus blijft ongeveer 1-2 weken goed.
Geniet van je zelfgemaakte BBQ-saus! Het is heerlijk als dipsaus voor verschillende gerechten en snacks.