Skip to main content

BBQ Saus

BBQ saus zelf maken

Ingrediƫnten:

  • 1 kopje ketchup
  • 1/4 kopje bruine suiker
  • 2 eetlepels appelciderazijn
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper (optioneel, voor wat pit)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Meng alle ingrediƫnten in een sauspan.

  2. Breng het mengsel aan de kook op middelhoog vuur en roer goed.

  3. Zet het vuur laag en laat de saus sudderen gedurende 10-15 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen en de saus iets dikker wordt.

  4. Proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.

  5. Haal de saus van het vuur en laat deze volledig afkoelen voordat je hem gebruikt. Bewaar de BBQ-saus in een luchtdichte container in de koelkast. De saus blijft ongeveer 1-2 weken goed.

Geniet van je zelfgemaakte BBQ-saus! Het is heerlijk als dipsaus voor verschillende gerechten en snacks.