Skip to main content

Citroen knoflook boerenkoolsalade

Ingrediënten:

  • 1 bosje boerenkool
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optionele toevoegingen: geraspte Parmezaanse kaas, gehakte walnoten, cherrytomaatjes

Bereidingswijze:

Was de boerenkool grondig en verwijder de harde stelen.
Snijd de boerenkoolblaadjes in dunne reepjes en doe ze in een grote kom.
Pers de citroen uit en bewaar het sap.
Rasp de schil van de citroen voor extra citrussmaak.
Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.

Voeg het citroensap, de citroenrasp, de gehakte knoflook, olijfolie, zout en peper toe aan de kom met boerenkool.
Masseer de dressing met schone handen in de boerenkoolblaadjes. Dit helpt de boerenkool zachter en smaakvoller te maken.

Laat de salade ongeveer 15-20 minuten rusten om de smaken te laten mengen.
Voeg indien gewenst extra toppings toe, zoals geraspte Parmezaanse kaas, gehakte walnoten of cherrytomaatjes.

Serveer de citroen-knoflook boerenkoolsalade als bijgerecht of voeg proteïnebronnen toe, zoals gegrilde kip of garnalen, om er een volledige maaltijd van te maken.

Geniet van je verfrissende en gezonde citroen-knoflook boerenkoolsalade!