Griekse salade
Ingrediƫnten:
- 3 tomaten, in blokjes
- 1 komkommer, in plakjes
- 1 rode ui, in dunne plakjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 200 g feta, verkruimeld
- 1/2 kopje Kalamata olijven
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- Sap van 1 citroen
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Meng de tomaten, komkommer, rode ui, groene paprika, verkruimelde feta en Kalamata olijven in een grote kom.
- In een aparte kom, meng de olijfolie, citroensap, gedroogde oregano, zout en peper.
- Giet het dressingmengsel over de salade en schep voorzichtig om totdat alles gelijkmatig is verdeeld.
- Laat de salade ongeveer 15 minuten rusten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Serveer op kamertemperatuur.
Geniet van je barbecue en de heerlijke salades!