Skip to main content

Griekse salade

Griekse salade zelf maken

Ingrediƫnten:

  • 3 tomaten, in blokjes
  • 1 komkommer, in plakjes
  • 1 rode ui, in dunne plakjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 200 g feta, verkruimeld
  • 1/2 kopje Kalamata olijven
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Meng de tomaten, komkommer, rode ui, groene paprika, verkruimelde feta en Kalamata olijven in een grote kom.
  2. In een aparte kom, meng de olijfolie, citroensap, gedroogde oregano, zout en peper.
  3. Giet het dressingmengsel over de salade en schep voorzichtig om totdat alles gelijkmatig is verdeeld.
  4. Laat de salade ongeveer 15 minuten rusten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  5. Serveer op kamertemperatuur.
Geniet van je barbecue en de heerlijke salades!